Proljetni mjuzikl maraton: Karte u prodaji, reprize Flashdance i Annie

Preporučujemo

Radi mnogobrojnih upita publike, Institut za muziku, teatar i multimediju (iMTM) organizira prvi ”Proljetni mjuzikl maraton”, u okviru kojeg će biti izvedeni popularni mjuzikli Flashdance i Annie.

Tako će u Narodnom pozorištu Sarajevo 31. marta u 19:30 sati, biti izveden mjuzikl Flashdance a odmah potom 3.aprila u 19:30 i mjuzikl Annie sa djecom u glavnim ulogama.

- -

Karte za oba mjuzikla u prodaji su od danas na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo.

”Na veliku radost svih učesnika ove dvije produkcije, na proljeće prikazujemo oba hit mjuzikla, koje je u protekle dvije godine pogledalo više od 3.500 gledatelja. Iako veoma rijetko igraju, mjuzikli su prava poslastica za ljubitelje pozorišta, što pokazuje i potražnja za kartama. Glumačke timove u narednih nekoliko sedmica, očekuje niz aktivnosti i proba, kako bi još jednom pružili nezaboravno pozorišno iskustvo”, kazala je Alma Ferović Fazlić, direktorica iMTM.

Mjuzikl Flashdance premijerno je izveden 13.11. u Narodnom pozorištu Sarajevo, dok je mjuzikl Annie premijerno izveden 3.6. 2016. godine u Narodnom pozorištu Sarajevo a realiziran je u saradnji sa McCann Sarajevo, kao prva profesionalna produkcija mjuzikla sa djecom u glavnim ulogama.

Režiju oba mjuzikla potpisuje Riad Ljutović, muzičku režiju Alma Ferović Fazlić, koreografiju Samra Mlinar Mandić, a tehnička direktorica Flashdance mjuzikla je Aleksandra Korizma.

- -

Muzičke aranžmane oba mjuzikla potpisuje bh. akademski kompozitor i muzički producent Adnan Mušanović.Vizuelni identitet predstava osmislila je Agencija Komitet Sarajevo, a mjuzikle su finansijski podržali Ministarstvo za kulturu i sport Kantona Sarajevo, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti, dok su medijski sponzori Klix, Oslobođenje, Antena Sarajevo, BHRT i Europlakat.

Najnovije

Efendić oštro poručio: Okerić koji u životu nikada ništa nije napravio, ničim izazvan, pokušava obezvrijediti moj rad u općini Novi Grad

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić oglasio se na društvenim mrežama...