Promijenjen termin utakmica Lige prvaka

preporučujemo

UEFA je danas i službeno objavila nekoliko promjena u Ligi prvaka, a jedna od njih vezana je uz termin odigravanja utakmica.

Od sljedeće sezone utakmice u najjačem nogometnom natjecanju igrat će se od 18:55 i 21:00 sati.

Ovo pravilo jedino neće vrijediti za Rusiju i Kazahstan gdje će utakmice i dalje počinjati od 18 sati po srednjoevropskom vremenu.

Ovim krovna evropska nogometna organizacija želi zaraditi više od TV prava, ali i ljubiteljima nogometa omogućiti da u jednom danu pogledaju dva prijenosa uživo, umjesto dosadašnjeg jednog.

Najveća promjena za sljedeću sezonu je ona u načinu na koji će se klubovi kvalificirati za Ligu prvaka. Umjesto dosadašnja 22 kluba privilegiju direktnog imat će njih 26.

Po četiri direktnog predstavnika imat će Španija, Njemačka, Engleska i Italija, po dva Francuska i Rusija, a jednog Portugal, Ukrajina, Belgija i Turska.

Ukoliko Ligu prvaka osvoji ekipa koja je direktan plasman sljedeće sezone izborila kroz svoje prvenstvo, to mjesto ide 11. ligi Evrope. Ako pak osvajač Evropske lige osigura Ligu prvaka i kroz prvenstvo, direktno mjesto u Ligi prvaka dobit će treća ekipa Francuske.

Izvor: Index.hr

Najnovije

Koliko je BiH vakcina do sada naručila i platila, a koliko ih je stiglo

Do sada je u Bosnu i Hercegovinu, putem COVAX mehanizma, stiglo 191.220 vakcina protiv COVID-19, što je podatak do...