Promocija duplog albuma „Sarajevo Big Band i prijatelji“: Najveći hitovi sarajevske pop-rock škole u novom ruhu

Preporučujemo

Hitovi Crvene jabuke, Elvisa J. Kurtovića, Letu štuke, Plavog orkestra i Zabranjenog pušenja na novom CD-u Sarajevo Big Band-a, u vokalnim i instrumentalnim verzijama.

Dom mladih u Sarajevu ove subote bit će domaćin promocije novog, duplog albuma „Sarajevo Big Band i prijatelji“.  Od 20 sati na bini će se okupiti više od 60 umjetnika, poznatih instrumentalista i vokalnih izvođača, koji će izvesti hitove Elvisa J. Kurtovića i grupa: Crvena jabuka, Letu štuke, Plavi orkestar i Zabranjeno pušenje, u novim instrumentalnim aranžmanima Nenada Tešića i Bojana Anđića.

- -

Novi album, ujedno i prvi studijski album u novom sastavu Sarajevo Big Band-a, donosi dva CD-a sa 10 bezvremenskih hitova sarajevske pop-rock škole u instrumentalnim i instrumentalno-vokalnim izvedbama, gdje se kao vokalni solisti pojavljuju zvijezde: Saša Lošić, Tayfun Kesgin, Sejo Sexon, Dražen Žerić i Dino Šaran. Pod dirigentskom palicom Josipa Katavića na albumu gostuje Kamerni mješoviti hora „Lola“ iz Sarajeva, a niz instrumentalnih solista svojim izvedbama daju potpuno novi i specifičan pečat našim omiljenim, dobro poznatim melodijama.

„Imao sam čast učiti od najboljih, a jedan od njih je svakako pokojni Esad Arnautalić koji mi je u nasljeđe ostavio brigu za naše, domaće. Kroz njegov rad i autorski doprinos zabavnoj muzici iznikle su generacije vrhunskih autora i izvođača. Tako i mi u Sarajevo Big Bandu pokušavamo da pratimo grupu autora kroz projekat Sarajevo Big Band i prijatelji. Naš orkestar doživljavam kao servis autorima, i trebao bi im biti na raspolaganju u budućnosti. Žera nam je nedavno rekao jednu notornu istinu “Ako vaš orkestar hoće da svira domaću muziku imate materijala da svirate 100 godina.“ i evo, mi smo ga poslušali”, kaže Marin Gradac, jedan od osnivača Sarajevo Big Banda.

„Album je sniman u studijima u BiH, Londonu, Hrvatskoj, Holandiji i Austriji. Pored vokalnih solista pomenutih grupa, učestvovalo je više od 60 izvođača iz BiH i Evrope. Ovo je jedan od najzahtjevnijih domaćih studijskih projekata u proteklih 30 godina, u umjetničkom i organizacionom smislu“, zaključio je.

- -

Dirigent koji će na promociji pratiti Sarajevo Big Band je Ranko Rihtman, doajen sarajevske orkestarske scene i dirigent nekadašnjeg Plesnog orkestra RTSA.

Organizatori su omogućili besplatan ulaz svim zainteresovanim građanima, uz garantovanu vrhunsku zabavu, a nakon zvanične promocije kompletan materijal će biti dostupan za besplatan download putem web stranice Sarajevo Big Banda.

Generalni pokrovitelj promocije je Grad Sarajevo, sponzor je Carlsberg BH, kreativni partner je agencija McCann Sarajevo, dok su medijski sponzori Radio Sarajevo i TV Hayat.

(index.ba)

Najnovije

Nizozemska obavještajna služba vidi ratove u Gazi i Ukrajini i uništavanje Kur’ana kao okidač za terorističke prijetnje

Nizozemska nacionalna obavještajna agencija saopštila je u utorak da su prijetnje usmjerene na Nizozemsku sve više povezane sa svjetskim...