Promocija šovinizma: Navijači Crvene zvezde veličali zločinca Ratka Mladića i vrijeđali Novopazarce

preporučujemo

Upravni odbor Rukometnog kluba Novi Pazar saopćio je da su članovi tog elitnog ligaša na  utakmici protiv Crvene zvezde u Beogradu tokom svih 60 minuta trpjeli nacionalističke uvrede sa tribina i da je to velika sramota za rukomet.

– Skandiralo se “Ratko Mladić”, “poturice”, a nije sklonjen ni uvredljiv transparent. Pjevale su se šovinističke pjesme na vjerskoj osnovi, koje su skandalozne i neprihvatljive. Ukoliko se ne pokrenu drastične mjere protiv delegata, koji je na sve ovo samo ćutao, narednih dana ćemo odlučiti vrijedi li nastaviti takmičenje tamo gdje se javno promoviše šovinizam – poručili su iz RK Novi Pazar na svojoj Facebook stranici, dodavši da je na terenu sve bilo korektno i da je Crvena zvezda zasluženo pobijedila.

RK Novi Pazar je zbog fašističkog ispada Delija prozvao srbijanske medije, tužilaštvo, sudije, i Aleksandra Vulina, ministar unutrašnjih poslova Srbije.

– Da se ovo kojim slučajem desilo u Novom Pazaru pohapšeni bi bili svi, policija bi danima pregledavala snimke i hapsila naše navijače, reagovalo bi i tužilaštvo, sudije, Vulin, Kurir, Blic, Informer i svi drugi mediji, dosta je bilo – poručili su iz ovog Kluba na zvaničnoj Facebook stranici.

Objava na Facebooku

Oni su dodali da je na terenu sve bilo korektno i da je Crvena zvezda zasluženo pobijedila.

Crvena zvezda je u “Šumicama” pobijedila tim Novog Pazara sa 33:24, u meču četvrtog kola A grupe Arkus lige.

Najnovije

Sutra zakazivanje sjednice NSRS o vraćanju nadležnosti

Denis Šulić, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, potvrdio je za N1 da će sjednica Kolegijuma NSRS-a, na kojoj će...