Pronađeno tijelo u šumi nadomak Tuzle: Odjeća pripada Amaru Ramiću

preporučujemo

Tijelo koje je sinoć pronađeno u šumi u Vršanima kod Tuzle prema dosad poznatim, ali još uvijek nezvaničnim informacijama, najvjerovatnije pripada Amaru Ramiću, koji je posljednji put viđen 2. maja ove godine.

Tijelo je u poodmaklom stadiju raspadanja, pa je prepoznavanje standardnom identifikacijom nemoguće, ali prema riječima Amarovog oca Mehmeda, odjeća nađena na pronađenom pripadala je Amaru i ista je ona koju je nosio na dan kad je nestao.

– Nemoguće je reći da se radi o njemu sa 100 posto sigurnosti, pa ćemo morati sačekati DNK analizu, kazao je Mehmed Ramić.

Da li se radi o Ramiću nisu mogli potvrditi ni u Kantonalnom tužilaštvu TK, ali su potvrdili da je naređena obdukcija tijela, kao i DNK analiza kako bi se utvrdio identitet, prenosi Oslobođenje.

Podsjećamo, Amar Ramić posljednji put je viđen 2. maja ove godine, a njegov izlazak iz zgrade u kojoj je živio u naselju Brčanska Malta zabilježile su nadzorne kamere. Iz kuće je izašao malo poslije 16 sati, a roditeljima je kazao da ide do grada. Amar je bio student Elektrotehničkog fakulteta u Tuzli.

Najnovije

BAJROVIĆ OTKRIVA MRAČNI PLAN DODIKA I ČOVIĆA: “Institucije će potpuno paralizovati, a BiH dovesti u situaciju da su prijedlozi iz ‘non papera’…”

Hrvatski "non paper" koji je izašao nekoliko dana prije tzv. "non papera" koji su objavili slovenački mediji, a za...