- Advertisement -

Prosinečki: Protiv Španije igramo 6. novembra

Preporučujemo

Selektor nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki izjavio je kako će Zmajevi prijateljsku utakmicu protiv Španije odigrati 6. novembra.

Kako je rekao u razgovoru za BiH.ba, Prosinečki je proteklog vikenda boravio u Udinama, gdje je pratio meč između Udinesea i Rome, gdje je gledao nastup Edina Džeke.

“Sad idem dalje na ove utakmice, da odgledam šta je najbolje. Ne možemo sve obići, ali ću pokušati što više”, rekao je Prosinečki, dodavši da ovih dana planira obaviti razgovore sa Senadom Lulićem i Vedadom Ibiševićem oko njihovog mogućeg povratka u reprezentaciju.

“Vjerovatno ću ići u Munchen gledati utakmicu između Bayerna i Herthe, pa možda se upravo tu vidim s Ibiševićem”, dodao je Prosinečki.

Od predstojećih prijateljskih utakmica s Bugarskom i Senegalom, koje nas očekuju u martu, Prosinečki očekuje prije svega dobre provjere.

“Cilj je da se okupimo prvi put. Bit će to dvije dobre utakmice, jer su i Bugarska i Senegal dobri protivnici. Bit će tu i nekih novih igrača”, poručio je Prosinečki i otkrio kako će se naš tim okupiti u Bugarskoj 20. marta.

Govorio je i o Arnelu Jakupoviću, 19-godišnjem napadaču Juventusa, koji nastupa za mladu reprezentaciju Austrije, a koji bi u budućnosti mogao zaigrati za naš seniorski tim.

“Ići ću u Torino radi Pjanića, pa ću vidjeti i kakva je situacija s Jakupovićem. On je sigurno budućnost nogometa, a sad je pitanje da li bi htio igrati za nas.”

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Na Žuču održano prvo međunarodno takmičenje u praktičnom streljaštvu

Prvo međunarodno takmičenje u praktičnom streljaštvu održano je proteklog vikenda na novom sportskom strelištu Žuč, koje se nalazi općini...