Prosinečki više nije selektor reprezentacije BiH

Preporučujemo

Na danas održanoj, telefonskoj sjednici, članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine su se elektronskim putem izjasnili i prihvatili dostavljeni prijedlog o sporazumnom raskidu ugovora sa selektorom Robertom Prosinečkim.

– Nakon konstruktivnog razgovora, izvršenih analiza i potencijalnih planova, postignut je visok nivo saglasnosti i razumijevanja, a sve sa ciljem doprinosa ostvarivanju rezultatskog uspjeha u baražu kvalifikacija za EURO 2020. Robert Prosinečki je pokazao korektnost, uz pokazanu iskrenu želju za uspjehom reprezentacije do postizanja konačnog cilja, plasmana na Evropsko prvenstvo. Zajednički je zaključak da je dosadašnja saradnja bila veoma profesionalna i kooperativna. Ovim putem N/FSBiH upućuje iskrene želje Prosinečkom u njegovom daljem profesionalnom radu i angažmanu – saopćeno je iz Fudbalskog saveza BiH.

Na sjednici je zaključeno da je u razumnom roku potrebno izraditi sveobuhvatan plan priprema A selekcije za odigravanje utakmica baraža, koji uključuje i izbor novog selektora.

Najnovije

Kavazović pozvao građane da glasaju: Birajte one kojima možete povjeriti svoj život

Reisul-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović ponovo je pozvao građane Bosne i Hercegovine da izađu...