Prosječna mjesečna neto plata u BiH se povećala i iznosi 857 KM

Preporučujemo

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u BiH u novembru prošle godine iznosila je 857 KM i nominalno je viša za 1,2 posto u odnosu na isti mjesec 2016. godine, te je viša za 0,5 posto u odnosu na decembar te godine, piše radiosarajevo.ba.

Najniža prosječna neto plata od 536 KM bila je u djelatnosti pružanja smještaja, te pripreme i usluživanja hrane, u građevinarstvu je iznosila 567 KM, dok je prosječna neto plata u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima iznosila 589 KM, podaci su Agencije za statistiku BiH.

- -

U finansijskim i djelatnostima osiguranja prosječna neto plaća u novembru lani iznosila je 1.403 KM, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, gasom, parom i klimatizaciji 1.367 KM, dok je prosječna neto plaća u sektoru informacija i komunikacija iznosila 1.244 KM.

Prosječna bruto plata u BiH u novembru 2017. iznosila je 1.332 KM i nominalno je viša za 1,3 posto u odnosu na isti mjesec prethodne godine, te viša za 0,5 posto u odnosu na decembar 2016. godine.

Najnovije

SIN ZLOČINCA RATKA MLADIĆA TVRDI: Moj tata je u lošem stanju, jedva se kreće, ima opasne aritmije…

Presuđeni ratni zločinac Ratko Mladić, koji se nalazi u haškom pritvoru, i dalje je lošeg zdravstvenog stanja, jedva govori,...