Prošlo je 14 godina od ubistva Vedrana Puljića, pravda se još čeka

Preporučujemo

Na današnji dan, prije 14 godina, na ulicama Širokog Brijega ubijen je navijač FK Sarajevo Vedran Puljić.

Bordo klub je tog kobnog 4. oktobra gostovao u Širokom Brijegu, a u neredima uoči utakmice je ubijen Puljić. Iako se prvobitno vjerovalo da je stradao od oštrog predmeta, obdukcija je pokazala da se radi o hicu iz pištolja.

Iako se sve desilo prije dugih 14 godina, pravda nikada nije zadovoljena, niti su dešavanja iz Širokog Brijega ikada razjašnjena do kraja. Glavni osumnjičeni za ubistvo, Oliver Knezović, oslobođen je prije skoro dvije godine, no prema posljednjim informacijama suđenje bi trebalo biti ponovljeno.

Vedran Puljić je ubijen kao 24-godišnjak, zbog čega se najvjerniji navijači FK Sarajevo, Horde zla, na svakoj utakmici u 24. minuti prisjete ubijenog druga.

Popularne Horde zla će i ove godine će posjetiti Vedranovo grobno mjesto. Okupljanje je zakazano u 17 sati ispred prostorija Udruženja navijača FK Sarajevo, odakle će se u koloni krenuti ka groblju Bare.

Najnovije

Srbija bi se mogla naći kao domaćin narednog svjetskog klimatskog samita

Moldavija se već kandidovala za predsedavajuću samita UN-a o klimi sljedeće godine (COP29), a Srbija također razmišlja o tome...