Prosvjetni radnici KS-a poručili: Želimo pokrenuti obrazovnu revoluciju u BiH

Preporučujemo

“Prosvjetni radnici žele da pokrenu obrazovnu revoluciju u svim dijelovima Bosne i Hercegovine, a počet ćemo u Sarajevu”, poručio je danas predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja KS-a Saudin Sivro na štrajku upozorenja prosvjetnih radnika osnovnih i srednjih škola ovog kantona.

Nekoliko stotina prosvjetnih radnika se okupilo ispred Vječne vatre u Sarajevu te su došli ispred zgrade Vlade KS-a.

- -

Sivro je objasnio da ovi radnici više ne žele vjerovati obećanjima te da nisu spremni na kompromis. Protesti su najavljeni prije mjesec dana, ali su, kako kažu, prosvjetni radnici bili ignorisani sve do 24 sata prije samih protesta.

Sivro je poručio i da učesnici štrajka upozorenja ne žele da djeca odlaze u druge zemlje.

“Mi smo još 30 godina u onom sistemu u kojem radimo na stari način, robujemo samo onome što nam kažu”, rekao je on i dodao da žele da uče djecu korisnim informacijama što će kasnije moći iskoristiti u svom radu.

“Ne želimo e-dnevnike, nemamo mreže u školama, prisiljeni smo da budemo pisari, umjesto da obrazujemo i odgajamo djecu!”, poručio je Sivro.

- -

Sindikat osnovnog i srednjeg obrazovanja KS-a sinoć je jednoglasno odlučio o protestima pod motom “Tražimo obrazovanje po mjeri učenika i njegovog učenika” kako bi se izrazilo nezadovoljstvo prema odnosu Ministarstva  za obrazovanje, nauku i mlade ovog kantona.

(M.I., I.S.)


Najnovije

Ismail Barlov je novi prvak Evrope na 50 metara prsno!

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je zlatnu medalju na Evropskom seniorskom prvenstvu koje se održava u...