Protest načelnika Bihaća i vijećnika sutra u Sarajevu zbog migrantske krize

Preporučujemo

Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća za N1 je kazao da će ukupno 50 vijećnika i većina općinskih načelnika iz Krajine sutra održati mirni protest ispred zgrade Institucija BiH zbog migrantske krize.

“Mi smo na osnovu odluke Gradskog vijeća Bihaća, vijećnici, većina općinskih načelnika i gradonačelnika odlučili da dođemo u 11 sati ispred Vijeća ministara”, kazao je u telefonskom razgovoru za N1.

- -

“Želimo da upozorimo na tešku situaciju u kojoj se nalazi Krajina, pogotovo Bihać zbog migranata”, rekao je.

Na ovaj način, rekao je Fazlić, žele da pozovu Vijeće ministara i Ministarstvo sigrunosti da počnu da rade svoj posao u skladu sa zakonom.

“Dolazi nas 50. Nismo htjeli da pozivamo više građana. Namjera nam je da to prođe mirno i dostojanstveno, da pozovemo da se problem riješi”, pojasnio je Fazlić. Fazlić je kazao da su poslali zahtjev ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću i predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću da ih prime, ali odgovor nisu dobili.

Fazlić je za N1 kazao da načelnika Velike Kladuše Fikreta Abdića nisu pozvali na skup, dok je načelnik Sanskog Mosta Faris Hasanbegović na godišnjem odmoru te neće doći u Sarajevo na najavljeni protest

Najnovije

Dodik podnio apelaciju Ustavnom sudu BiH koji ne priznaje, ali je povukao nakon prozivki

Predsjednik Republike Srpske i najjače političke partije u tom entitetu Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik uputio je Ustavnom sudu...