PROTESTI NA VILSONOVOM ŠETALIŠTU Sarajlije večeras u 18 sati traže pravdu za Dženana i Davida

Preporučujemo

Zbog nerazjašnjene smrti dvojice mladića, Dženana Memića i Davida Dragičevića, na Visonovom šetalištu u Sarajevu večeras će, s početkom u 18 sati, biti održani protesti. Skup će predvoditi očevi dvojice mladića – Muriz i Davor.

Ovo je sedmo okupljanje koje u glavnom gradu BiH organizuje Muriz Memić, pokušavajući tako da dokaže da njegov sin nije stradao u saobraćajnoj nesreći, kako tvrdi Tužilaštvo Kantona Sarajevo, već da je žrtva ubistva. Mladić je 7. februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži zadobio smrtonosne povrede, od kojih je preminuo sedam dana kasnije.

David Dragičević nestao je u noći 17. na 18. marta ove godine, nakon čega je počela potraga za njim. Trajala je sve do 24. marta, kada je njegovo tijelo pronađeno u banjalučkoj rijeci Crkveni.

- -

Grpa Pravda za Davida svako veče na Trgu Krajine u Banja Luci organizuje proteste i traži da se kazne ubice 21-godišnjeg mladića.

I dok više od dvije godine porodica Memić zajedno sa svojim advokatom Ifetom Feragetom pokušava doći do istine, skrivenih dokaza i dokazati da je njegovo dijete bilo žrtva brutalnog ubistva, borba Davida Dragičevića tek je počela. U oba slučaja zakazala je država, policijski i pravosudni sistem zloupotrijebljen je na najgori mogući način.

I Memić i Dragičević pozivaju građane Sarajeva, ali i sve druge stanovnike Bosne i Hercegovine da danas dođu u Vilsonovo šetalište. Danas se oni bore za pravdu, sutra se to može dogoditi bilo kome od nas.

(Index.ba)

Najnovije

Iz hotela Central demantuju Čengića zbog izjave o kiriji: Pokušava da na nezakonit način raskine ugovor

  Nakon intervjua načelnika Općine Stari Grad Irfana Čengića u Klix studiju s Emelom u kojem je govorio o ugovornom...