Protesti protiv manjinske vlade u Crnoj Gori, okupljeni skandirali: Izdaja, izdaja

Preporučujemo

Protestima protiv najave rušenja crnogorske vlade i mogućeg formiranja manjinske, koji se danima održavaju u gradovima širom Crne Gore, pridružio se u nedjelju navečer u Podgorici i dio ministara, te dio zastupnika vlasti u crnogorskom parlamentu.

Aktuelni potpredsjednik crnogorske vlade Dritan Abazović ranije je najavio da će njegova politička stranka Ujedinjena reformska akcija (URA) uskratiti podršku vladi, a sredinom prošle sedmice zajedno sa zastupnicima opozicije pokrenuli su inicijativu za opoziv vlade.

Na početku protesta pročitan je proglas u kojem se između ostalog tvrdi da se protestnim okupljanjima brani narodna volja, te da je manjinska vlada neprihvatljiva, dok su okupljeni skandirali “Izdaja, izdaja”.

Protestima su se pridružili vodeći ministri u crnogorskoj vladi Zdravka Krivokapića, ministar finansija Milojko Spajić, gospodarstva Jakov Milatović te ministrica prosvjete Vesna Bratić, koji su saopćili da iza manjinske vlade ne stoji međunarodna zajednica.

– Treba demistificirati to da iza manjinske vlade stoji međunarodna zajednica. Iza manjinske vlade stoji prevara volje birača od 30. augusta kada je smijenjena Demokratska partija socijalista Mila Đukanovića – rekao je ministar Milatović, te je istaknuo da su izvanredni izbori jedino ustavno i pošteno rješenje da se riješi ova situacija.

Crnogorski parlament trebao bi 4. februara raspravljati o inicijativi za smjenu crnogorske vlade, a dan ranije na dnevnom redu bit će inicijativa za skraćenje mandata skupštini Crne Gore koju je predala vlada premijera Krivokapića.

Inicijativu za smjenu vlade potpisali su zastupnici URA, Socijaldemokratske partije (SDP), Socijaldemokrata (SD), Bošnjačke stranke (BS), Albanske liste i Albanske koalicije, Liberalne partije (LP) te dio zastupnika Demokratske partije socijalista (DPS) predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Najnovije

Kina uspješno lansirala petu misiju s ljudskom posadom na svemirsku stanicu

Kina je u utorak uspješno lansirala svemirski brod s novom posadom od tri člana za svoju svemirsku stanicu, izvještavaju...