Protestima “Pravda za Davida” pridružio se ministar Mektić: Mi smo mirni i dostojanstveni

Preporučujemo

Članovi grupe “Pravda za Davida” su sinoć došli ispred PU Banja Luka, nakon napada na Davora Dragičevića, te su danas krenuli na Davidov trg. Traže odgovor na pitanje ko je ubio Davida Dragičevića.

PU Banja Luka je danas u saopštenju pozvala građane da na zakonit način izražavaju svoje stavove, te istaknuli da će se protiv svih učesnika navedenog okupljanja za koje se utvrdi da su postupali suprotno odredbama Zakona o javnom okupljanju RS-a i Zakonu o javnom redu i miru RS-a, nadležnom sudu, podnijeti zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka, stigla je i reakcija članova protesta.

“Bravo, a ko je ubio Davida? Dakle, oni mogu da krše, a mi treba da šutimo!? Mi smo mirni i dostojanstveni, a sloboda izražavanja je iznad njihovih zahtjeva za prekršajne postupke”, kazali su članovi grupe Pravda za Davida.

Također, kazali su i da su navodi RTRS-a o tome da se u pokušali upasti u zgradu Policijske uprave Banja Luka apsolutno netačni.

Duško Tomić, šef advokatskog tima koji zastupa porodicu Dragičević, za Oslobođenje kaže kako je u kontaktu sa glavnim tužiocem Okružnog tužilaštva Banja Luka Želimirom Lepirom, koji mu je za naredne dane najavio hapšenja u ovom predmetu.

“Sutra smo u Banjoj Luci, Anto Nobilo, Ifet Feraget i ja, i sastaćemo se sa glavnim tužiocem. Jučer smo Tužilaštvu uputili zaključke advokatskog tima i znamo da su oni stigli do Lepira”, ističe Tomić.

Na tvrdnju Milorada Dodika kako iza protesta grupe Pravda za Davida stoji Ambasada SAD-a u BiH, Davor Dragičević je pokazao srednji prst.

“Mile, pakuj kofere”, rekao je Dragičević.

Protestima se pridružio i ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić, a najavljen je i dolazak ekipe BN TV-a u 16 sati, prenosi Oslobođenje.

Najnovije

Naredne sedmice počinje suđenje Dodiku i Lukiću, a Sud izriče presudu Cikotiću

U Sudu Bosne i Hercegovine u srijedu, 6. decembra, planiran je početak suđenja početak suđenja Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike...