Prvi dan Ramazanskog bajrama u srijedu, 10. aprila

Preporučujemo

Prema Takvimu Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini, prvi dan Ramazanskog bajrama je u srijedu, 10. aprila 2024. godine, a bajram-namaz će se klanjati u 6.51 sati.
Centralna bajramska svečanost Rijaseta Islamske zajednice bit će održana u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, gdje će bajramsku hutbu kazivati reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović.
Nakon sabah-namaza, koji će se klanjati s početkom u 5.40 sati, bit će održan svečani program u izvedbi poznatih učača Kur’ana, ilahija i kasida, s početkom u šest sati i direktnim televizijskim prijenosom na BHT1 i BIR televiziji.

Prigodan vaz ovom prilikom održat će Dževad Pleh, direktor Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu.
Prvog dana reisu-l-ulema organizira tradicionalno bajramsko čestitanje, od 9.30 do 12.00 sati u Upravnoj zgradi Rijaseta Islamske zajednice na Kovačima.

- -

Drugog dana Bajrama, u četvrtak, 11. aprila, Islamska zajednica će obilježiti Dan šehida.
Centralni događaj kojem će prisustvovati zamjenik reisu-l-uleme dr. Enes Ljevaković bit će održan na Šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu s početkom u 11 sati, nakon čega je planirano učenje hatma-dove šehidima u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, s početkom u 12.15 sati, kada je predviđeno obraćanje muftije sarajevskog Nedžada Grabusa.

Najnovije

Efendić oštro poručio: Okerić koji u životu nikada ništa nije napravio, ničim izazvan, pokušava obezvrijediti moj rad u općini Novi Grad

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić oglasio se na društvenim mrežama...