Prvi pacijenti vakcinisani danas u domovima zdravlja Novo Sarajevo i Stari Grad

preporučujemo

U domovima zdravlja Novo Sarajevo i Stari Grad danas su otvoreni novi punktovi za vakcinaciju u Kantonu Sarajevo, čime su obuhvaćeni svi domovi zdravlja osim Doma zdravlja Centar.

Iz Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo navode da je i dalje moguća vakcinacija bez najave na svim punktovima u kantonu, prema radnom vremenu organizacionih jedinica, dok je revakcinaciju potrebno obaviti na punktu na kojem je primljena prva doza.

“Trenutno se vakcinacija u Kantonu Sarajevo vrši u Olimpijskoj dvorani Zetra i vakcinalnim punktovima u domova zdravlja, ali i uz pomoć mobilnih timova domova zdravlja za kućne posjete i mobilnih timova za vakcinaciju u kompanijama, koje su se prijavile Ministarstvu zdravstva KS putem Udruženja poslodavaca FBiH”, navode.

U prethodna 24 sata u Kantonu Sarajevo prijavljene su 62 novozaražene osobe od obrađenih 608 testova. Prosječan broj novozaraženih u zadnjih 7 dana je 95. Sedmična incidenca na 100.000 stanovnika je 157. Hospitaliziranih je 129 pacijenata, 73 na Kliničkom Centru Univerziteta u Sarajevu i 56 u Općoj bolnici “Prim dr Abdulah Nakaš”.

“Covid ambulante u Kantonu Sarajevo svakodnevno bilježe porast pacijenata. U skladu sa tim, na sastanku Kriznog štaba Kantona Sarajevo naloženo je otvaranje Covid ambulanti u svim Domovima zdravlja na području Kantona Sarajevo u što kraćem roku”, dodaju.

Najnovije

DIJELE ISTOG NEPRIJATELJA: Komšić, Osmani i Đukanović se sastali u New Yorku

Povodom Generalne skupštine UN-a u New Yorku ovih dana borave lideri zemalja iz cijelog svijeta. Kao što je poznato,...