Prvomajska čestitka Nermina Nikšića: Vrijeme je da BiH bude zemlja u kojoj će radnici moći živjeti od svoga rada

Preporučujemo

Borba za radnička prava trajan je proces i od te borbe nikada ne smijemo i ne možemo odustati.

Činjenica je da radnici u BiH rade u izuzetno teškim uslovima i da od svoga rada teško ili gotovo nikako ne mogu živjeti. Plate su preniske. Uslovi rada teški. Sigurnost radnih mjesta nedovoljna.

Zato je krajnje vrijeme da se sve ovo promijeni.

Moramo biti svjesni da promjene neće doći same od sebe. Za promjene se moramo izboriti zajedno. Pozivam sve radnike da zajedno jačamo svijest kako su problemi radnika u cijeloj BiH isti. Ti problemi, svima u BiH, mogu se rješavati samo na jednak način.

Mi, u SDP-u, čvrsto smo opredijeljeni da se položaj radničke klase u cijeloj BiH radikalno promijeni. Vrijeme je da se minimalna plata, kao i sve druge plate radnika povećaju, te da se počnu stvarati bolji uslovi rada.

Sve ovo je moguće, ako se čvrsto ujedinimo oko ostvarenja ovog cilja. Vrijeme promjena dolazi.

Zato želim da predstojeće praznike provedete u uvjerenju da ćemo se, zajedno sa vama, izboriti da BiH postane zemlja u kojoj će svaki radnik moći živjeti od svoga rada.

Svim građanima Bosne i Hercegovine želim da ovaj 1. maj, uprkos teškom ekonomskom i socijalnom stanju u našoj zemlji, provedu sa svojim porodicama i prijateljima u što boljem raspoloženju i dobrom zdravlju.

Građanima BiH, u svoje i u ime svih članica i članova SDP, želim sretan 1.maj – praznik rada, saopćeno je iz SDP-a BiH.

Najnovije

Kina posijala novi strah i jezivo zaprijetila Tajvanu invazijom: “Spremni smo upotrijebiti sva potrebna sredstva”

Kina je uputila najnoviju prijetnju Tajvanu upozoravajući da je spremna upotrijebiti ‘sva potrebna sredstva‘ kako bi ponovno zauzela otok,...