PSBiH – Održana sjednica Komisija za vanjsku trgovinu i carine

Preporučujemo

Komisija za vanjsku trgovinu i carine Predstavničkog doma Parlamentarne skupštne Bosne i Hercegovine (PSBiH) je na 17. sjednici usvojila Izvještaj o radu Državne regulatorne komisije za električnu energiju za 2021. godinu.

Članovi Komisije podržali su i poslaničku inicijativu Predraga Kojovića, Mirjane Marinković-Lepić i Damira Arnauta kojom se nalaže Vijeću ministara BiH da u roku od 30 dana usvoji Odluku o kvalitetu naftnih tečnih goriva koja je neophodan uvjet za članstvo Bosne i Hercegovine u Svjetskoj trgovinskoj organizaciji i uputi je u parlamentarnu proceduru.

- -

U vezi sa sastankom s predstavnicima Sindikata Uprave za indirektno oporezivanje BiH, članovi Komisije usvojili su da Komisija za vanjsku trgovinu i carine u potpunosti podržava zahtjeve Sindikata Uprave za indirektno oporezivanje BiH koji su navedeni u Molbi Sindikata Uprave za indirektno oporezivanje BiH, te traži od Vijeća ministara BiH da preduzme konkretne poteze u vezi s rješavanjem zahtjeva Sindikata. Također, Komisija predlaže zajednički sastanak sa predstavnicima Vijeća ministara, Sindikatom, Upravnim odborom i menadžmentom Uprave za inidirektno oporezivanje BiH, na kojem bi se raspravljao o zahtjevima ovog Sindikata.

Komisija za vanjsku trgovinu i carine predlaže Kolegiju Predstavničkog doma PSBiH u proširenom sastavu da u dnevni red 28. sjednice Predstavničkog doma PSBiH uvrsti novu tačku u okviru bi se razmatrala Molba Sindikata Uprave za indirektno oporezivnje BiH za uključivanje u rješavanju problema zaposlenih u Upravi i zahtjev za izmjene postojećeg Zakona o štrajku zaposlenih u institucijama BiH.

Komisija za vanjsku trgovinu i carine traži od Vijeća ministara BiH i sugeriše Vladi Federacije BiH da pokrenu smjenu članova Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH Ismeta Suljendića i Muhameda Kozadre, saopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Najnovije

Stoltenberg: NATO će preuzeti veću ulogu u koordinaciji vojne pomoći Kijevu

NATO će preuzeti veću ulogu u koordinaciji opskrbe Ukrajine oružjem, saopćio je danas Savez, preuzimajući dužnost od SAD-a u...