Pucao u svoju babu, pa uzeo taoce u radnji u Los Angelesu, jedna žrtva

33

Tokom talačke krize u supermarketu “Trejder Džoz” u Los Angelesu, kojoj je prethodila pucnjava i policijska jurnjava za osumnjičenim koji je potom uzeo taoce, ubijena je jedna žena i ranjeno šest osoba, uključujući i napadača koji se predao.

“NBC News” prenosi navode policije da je sve počelo juče po podne po lokalnom vremenu kao slučaj porodičnog nasilja kada je osumnjičeni 28-godišnjak pucao u svoju babu i još jednu žensku osobu, da bi potom iz te zgrade kidnapovao drugu ženu i babinim automobilom pobegao zajedno sa njom. Policajci su krenuli u potjeru za njim i on je lociran na području Holivuda.

“Tokom potjere, osumnjičeni je više puta pucao na policajce. Kada je izašao iz vozila, uslijedila je dodatna pucnjava između policajaca i osumnjičenog “, naveli su policijski zvaničnici.

Gradonačelnik Los Anđelesa Erik Garseti izjavio je da je osumjičeni pucao na policajce kroz zadnje staklo automobila i onda se zakucao vozilom u supermarket koji se nalazi u kvartu Silver lejk i ušao u radnju u kojoj je u tom trenutku bilo 50 ljudi.

Osumnjičeni je dio kupaca uzeo za taoce, a tokom trosatne drame neki od ljudi su pušteni ili su uspjeli da pobjegnu, da bi na kraju njihov otmičar zatražio od policije da sam sebi stavi lisice i predao se, izašavši iz radnje sa nekoliko talaca.

Šef policije Los Anđelesa Majkl Mur rekao je da se vjeruje da je žena koja je stradala upucana kada je osumnjičeni izašao iz vozila i nije jasno da li ju je ubio osumnjičeni ili je stradala u razmjeni vatre.

Garseti je naveo da je baba osumnjičenog upucana sedam puta i ne zna se još uvijek da li je preživjela, dok je drugu ženu prije početka potjere napadač samo okrznuo metkom.