Pucnjava u Sarajevu, uhapšene tri osobe

Preporučujemo

Sarajevska policija u subotu je oko 15.23 sati obaviještena da je na Ilidži došlo do pucnjave, potvrđeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Nakon pucnjave, uhapšene su tri osobe.

Kako piše u izvještaju, u subotu u ulici Nadosjek, općina Ilidža, došlo je do upotrebe vatrenog oružja. Dolaskom na mjesto događaja, vizuelnim pregledom dvorišta, policijski službenici su pronašli više praznih čahura.

O događaju je obaviješten kantonalni tužitelj u Sarajevu, a uviđajem koje su izvršili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, u pomoćnom objektu je pronađena i izuzeta jedna automatska puška sa drvenim kundakom, marke „Zastava Kragujevac“, sa jednim okvirom i bez metaka, prenosi N1.

Radeći na rasvjetljavanju ovog događaja, istog dana u 19.15 sati, policijski službenici Pete policijske uprave uhapsili su osobu inicijala A.Z. rođen 1971. godine zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 323. KZF BiH (izazivanje opće opasnosti), u 19.30 sati lišen je slobode S.I. rođen 1952. godine zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 300. KZ F BiH (prikrivanje), a u 19.40 sati lišen je slobode M.A. rođen 1986. godine zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (izazivanje opće opasnosti) i člana 371. KZ F BiH (nedozvoljeno držanje oružja i municije ili eksplozivnih materija).

Osobe su predate u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP –a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumetovanju opisanih krivičnih djela, saopćeno je iz MUP-a KS.

Najnovije

FBI uhapsio pripadnicu jedinice Zulfikar, optužena da je tokom rata u BiH mučila Srbe

Državljanka SAD-a iz Bosne i Hercegovine uhapšena je jučer u Morgantownu u Zapadnoj Virginiji pod optužbom da je lagala...