Putin “isfurao” Dodika: Umjesto drugog poljupca, predsjednik RS-a dobio tapšanje po ramenu

Preporučujemo

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik sastao se danas u Sankt Peterburgu sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Prije samog sastanka dogodila se jedna pomalo smiješna situacija. Dodik je krenuo poljubiti Putina tri puta, no ruskom predsjedniku je očigledno jedanput bilo dovoljno.

- -

Cijela situacije je očigledno zbunila ruskog predsjednika koji je potapšao Dodika po ramenu izbjegavši druga dva poljupca.

Inače Putin je na sastanku kazao kako Rusija ne mijenja stav u vezi sa Dejtonskim sporazumom te da smatraju da je Dejton osnov za očuvanje situacije u BiH, ali i za razvoj.

Istakao je da je stav Rusije poznat. Naveo je da su ingerencije u Dejtonskom sporazumu fiksirane, te dodao da će Rusije doprinijeti tome.

“Gospodine predsjedniče, dragi prijatelju, srdačno vas pozdravljamo u Sankt Peterburgu. Ne tako davno smo se vidjeli u Kazanju na sportskom događaju. Danas ste primili naš poziv da učestvujete u radu foruma u Sankt Peterburgu. Mi smo jako radosni zbog toga”, rekao je Putin Dodiku.

- -

Dodik se s druge strane zahvalio Putinu na “Principijelnosti oko Dejtonskog sporazuma”.

“Od strane Zapada Dejtonski sporazum je srušen, Rusija jedina zemlja koja je ostala uz njega. Hvala na principijelnom ponašanju na GS UN gdje su protivustavno pokrenute inicijative o rezoluciji o Srebrenici”, rekao je Dodik Putinu i ponovio kako nema namjeru da se pridruži sankcijama protiv Rusije.

Najnovije

Hakerski napad na splitski aerodrom, brojni putnici “zaglavljeni” od sinoć

Na splitskom aerodromu sinoć oko 19:30 došlo je do tehničkih poteškoća u radu informatičkog sistema zbog kojih avioni nisu...