- Advertisement -

Putin ponovo Medvedeva predložio za premijera

Preporučujemo

Ruski predsjednik Vladimir Putin danas je još jednom predložio Dmitrija Medvedeva za premijera, nedugo nakon prisege na četvrti predsjednički mandat, objavila je N1.

“Ruski predsjednik je uputio kandidaturu Dmitrija Medvedeva u Dumu (donji dom ruskog parlamenta) kako bi dobio njezino odobrenje”, navodi se u priopćenju Kremlja.

Ne bude li iznenađenja, Duma treba prihvatiti kandidaturu Medvedeva na sjednici u utorak koja počinje u 14.00 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Medvedev je od 2008. do 2012. bio ruski predsjednik pošto je bio prvi potpredsjednik, a od 2012. do 2018. je obnašao premijersku dužnost.

Taj 52-godišnji pravnik je u posljednjem mandatu imao marginalno mjesto na kojemu se bavio tehničkim pitanjima.

Aleksej Navaljni, glavni politički protivnik Kremlja, optužio ga je za korupciju i mobilizirao tisuće prosvjednika protiv njega.

No Medvedev nikada nije izgubio povjerenje svog mentora Vladimira Putina kojemu je svejednako odan.

Danas je ruski predsjednik prisegnuo na četvrti mandat koji mu istječe 2024., pošto je osamnaest godina proveo u vrhu vlasti, kao predsjednik države i vlade.

Pročitajte:  Putin traži od Zapada ukidanje sankcija kako bi otvorio ukrajinske luke
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Bivšem ukrajinskom predsjedniku zabranjen izlazak iz zemlje

Bivšem ukrajinskom predsjedniku Petru Porošenku dvaput je zabranjeno napustiti Ukrajinu kako bi učestvovao na sastanku tijela NATO saveza u...