Putin: Redovno razgovaram s Vučićem, cijenimo ovo što Srbija radi

Preporučujemo

Rusija će nastaviti produbljivati suradnju sa Srbijom, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin na svečanosti uručenja sporazuma ambasadorima stranih država u Moskvi, javlja Sputnjik.

“Rusiju i Srbiju povezuje strateško partnerstvo oslanjajući se na tradiciju prijateljstva, kulturnu, duhovnu i povijesnu bliskost naših bratskih naroda. Redovno razgovaram s predsjednikom (Aleksandrom) Vučićem, tijekom osobnih sastanaka i telefonskih razgovora, o ključnim pitanjima daljeg razvoja suradnje”, rekao je ruski lider.

On je rekao da Rusija cijeni napore srpskih prijatelja da provode uravnoteženu, neovisnu politiku na međunarodnoj sceni i dodao da će Rusija i Srbija nastaviti produbljivati suradnju u ekonomskoj, znanstveno-tehničkoj i humanitarnoj sferi.

“U okviru međunarodnog prava, oslanjajući se na rezoluciju 1244 Savjeta sigurnosti UN-a, nastavit ćemo pružati našim srpskim prijateljima svestranu pomoć u borbi za legitimna prava i interese Srbije, zaštiti njenog državnog suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti“, zaključio je Putin.

Na svečanosti je sudjelovao srbijanski ambasador u Moskvi Momčilo Babić.

Najnovije

Uhapšena potpredsjednica Evropskog parlamenta Eva Kaili zbog korupcije, isključena iz stranke

Potpredsjednica Evropskog parlamenta grčka političarka Eva Kaili uhapšena je u okviru istrage za korupciju. Prema još nepotvrđenim informacijama 15 političara...