Rad u vrtu i aranžiranje cvijeća dokazano popravlja raspoloženje

preporučujemo

Poslovi u vrtu smanjuju stres, poboljšavaju raspoloženje i uklanjaju simptome depresije, pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Mental Health.

Ako ne živite u kući, i nemate vlastiti vrt, druga najbolja stvar koju možete učiniti jeste aranžirati cvijeće.

Aranžiranje cvijeća nevjerojatan je hobi kojim se možete baviti kod kuće jer je riječ o aktivnosti koja zahtijeva vrlo malo vještine, alata ili umjetničkog talenta.

Svako ga može probati, a potrebno vam je samo nešto cvijeća, makaze i malo strpljenja, kaže Rowan Blossom, autorica knjige “Living With Flowers: Blooms & Bouquets for Home” (Živjeti sa cvijećem: Cvijeće i buketi za dom).

Ovo je jedna od onih stvari koja će se 100 posto poboljšati s vježbom, pa dok imate nešto viška slobodnog vremena, pozabavite se ovim prekrasnim hobijem. Razmišljajte o njemu kao obliku samobrige – ono opušta, ali vam daje osjećaj zadovoljstva jer ste napravili nešto korisno s rukama.

Otprije je poznato da je cvijeće simbol nade koji ispunjava zadovoljstvom, poboljšava raspoloženje, ali i uljepšava interijer bilo kojeg prostora. Sada kada je većini svijeta ograničeno vrijeme koje može provesti na otvorenom, lijepo je unijeti dašak prirode u svoj dom.

Cvjetni kolorit podignut će bilo koji dio u domu, a posebno će lijepo izgledati u nekom neočekivanom kutku poput prostora oko kuhinjskog sudopera. Stavite li aranžirani buketić u kuhinju, imat ćete lijep prizor pred sobom dok recimo obavljate neki manje atraktivni zadatak poput pranja suđa.

Najnovije

Blaž Slišković je novi trener FK Željezničar

Fudbalski klub Željezničar je dobio novog trenera, a to je bh. nogometni stručnjak Blaž Slišković. Ovu odluku donijeli su...