Rađa uoči sjednice RS BiH: Nadam se da će razum preovladati

Preporučujemo

Uoči sjednice Skupštine Rukometnog saveza BiH, koja je zakazana za nedjelju, delegat u Skupštini Vojislav Rađa kazao je za N1 da očekuje da će razum pravladati i da će Skupština uspjeti u dijelu koji su Rukometni savezi Federacije BiH i Republike Srpske dogovorili kroz sastanke koje su imali u prethodnom periodu.

“Ono što javnost BiH sigurno interesuje je da li će i kada početi liga i da li će Reprezentacija BiH učestvovati u predstojećim kvalifikacionim susretima, ja sam optimista”, istakao je.

- -

Kaže da pismo koje je Evropska rukomenti savez (EHF) uputio entitetskim savezima nije ni moglo biti drugačije jer smatra da EHF ima pogrešne informacije o tome šta se dešava u rukometu BiH.

“Ali samom Skupštinom i donošenjem odluka koje su ranije bile usaglašene, mnoge će stvari biti usaglašene i komunikacija sa EHF-om će biti kvalitetnija”, kazao je

Podsjeća da se Rukometni savez BiH nalazi u ogromnom problemu, ali da je pronađen pravni modalitet za prevazilaženje trenutne situacije.

“Rukometni savez Republike Srpske, sa ciljem ozdravljenja Rukomentnog saveza Bosne i Hercegovine, sigurno će uraditi sve potrebne pravne radnje kako bi Rukometni savez BiH u što kraćem roku proradio u punom kapacitetu”, naglasio je Rađa.

- -

Tvrdi da od kad je osnovan Upravni odbor Rukomentnog saveza BiH, niti jednom se nije sastao u potrebnom kapacitetu, tj. nije imao kvorum za rad.

“Davanje punomoći i dolasci nekih zamjenskih članova apsolutno nisu predviđenin Statutom i to su sve bile zlouptrebe ovlaštenja koje je Skupština i osnivači dala onim ljudima koji su izabrani kao članovi Upravnog odbora. Ljudi moraju da shvate da su oni predstavnici rukometnih saveza koji su ih imenovali na određene funkcije, ali oni svojim neodgovornim radom su i doveli da Savez uđe i ranije u probleme i u probleme u kojima smo trenutno,” objasnio je Rađa.

Smatra da se nije moglo očekivati da trenutno sastav Upravnog odbora, u kojem su sve isti članovi koji su i napravili dugove, donese kakvu kvalitetnu odluku u cilju rješavanja problema Rukometnog saveza BiH.

Najnovije

Francuska odbila zahtjeve ruskih novinara za akreditacijom, iz Kremlja poručili da je to neprihvatljivo

  Kremlj je u ponedjeljak objavio da je odluka Francuske o tome da odbije akreditovati neke ruske novinare za ovogodišnje...