Radnici “Hidrogradnje” najavili proteste

Preporučujemo

Grupa radnika “Hidrogradnje” danas se okupila pred Vladom FBiH gdje je tražila da razgovara sa nekim povodom njihove situacije sa neisplaćenim platama i stečajem Hidrogradnje.

Kako je rekao Esmir Arifić, jedan od bivših radnika Hidrogradnje, traže isplatu osam plata i rješenje statusa sa 270 radnika koji su trebali u penziju, piše N1.

- -

“30.09. Vlada je donijela odluku da Hidrogradnja ide u stečaj i poslala je nas 600 radnika na biro. Od tada do danas nismo dobili nijedan fening. Mi smo pokrenuli jedan postupak i tražili da se ispoštuje zakon u slučaju da nam isplate osam plata”, kazao je i dodao:

“Mi u prvom koraku tražimo da nam riješe problem sa 270 radnika koji trebaju ići u penziju i prvih osam plata da se isplati kako bi preživjeli jedan period a onda kroz stečajnu masu da se isplati ostatak”.

Kazao je da je obavljeno nekoliko razgovora, ali da im strpljenja ponestaje.

“Sa savjetnikom premijera smo obavili par razgovora i oni su poslali naš zahtjev svim ministarstvima da daju svoj stav i mišljenje, ali do dan danas nema odgovora, čekamo da nas premijer primi i odavde nećemo otići dok ne riješimo svoja potraživanja ili ne napravimo neki dogovor”.

- -

Arifić je kazao da će u ponedjeljak doći mnogo veća grupa radnika, jer “vide da bez pritiska nema rješenja”.

“Radnika Hidrogradnje ima iz cijele zemlje, pošto vidimo da nema reakcije Vlade pozvali smo sve radnike u ponedjeljak da dođu i morat ćemo drugačije malo. Vidimo da bez pritiska nema rješenja”.

Najnovije

Horde zla parolom prozvale policiju zbog zabrane navijačima Borca

Navijači Sarajeva Horde zla tokom drugog poluvremena utakmice na Koševu, gdje gostuje Borac, istakli su kratku parolu. "Najlakše zabranit'...", pisalo...