Radnici hotela “Ero” isključili struju ministarstvima

Preporučujemo

Radnici hotela Ero isključili su danas struju ministarstvima čiji se uredi nalaze u zgradi tog hotela.

”Djelatnici ministarstava znaju da smo mi to isključili, ali niko ne reagira. Njima je super, pa ne trpi im proizvodnja”, rekla je za Bljesak.info Mira Mandić, predsjednica sindikata hotela.

Struju su isključili oko 9:30 sati, a ponovno će ju uključiti nekad tokom dana.

Podsjećamo, radnici hotela, kojeg je odlučila kupiti Vlada HNK, ali je ostala bez saglasnosti ministara iz reda SDA, traže uplaćivanje doprinosa i zaostalih plata kako bi mogli u penzije ili na zavod za zapošljavanje. Danima već protestuju, a mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić dobio je ”odbijenicu” od Vlade Federacije nakon što se obratio za pomoć.

Naime, federalni premijer Fadil Novalić rekao je kako su radnici hotela ‘Ero’ problem Mostara i HNK-a te kako se rješenje mora naći na toj razini. ‘

‘Vlada Federacije BiH nikada ni financijski ni bilo kako drukčije nije rješavala problem nižih razina vlasti pa ne može ni ovaj. Federalna vlada ne može taj problem rješavati niti zakonski niti za to ima predviđena financijska sredstva”, kazao je premijer Novalić na konferenciji za novinare nakon hitne sjednice Vlade FBiH u Mostaru.

Podsjećamo, u zgradi mostarskog hotela su ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, te obrazovanja i nauke, Federalna porezna uprava odjel za HNK-a te Turistička zajednica HNK.

Najnovije

Dan nakon otvaranja šehidskog spomenika kod Prozora iscrtani ustaški simboli i uvredljiva poruka

Još jedan vandalski čin iz mržnje zabilježen je jutros u selu kod Prozora gdje je na putokazima koji vode...