Radnici u kontejneru u Bugojnu pronašli tijelo novorođenčeta

Preporučujemo

Bugojanska policija radi uviđaj na mjestu na kojem je danas nešto prije 12 sati u kontejneru u Sultanahmedovoj ulici pronađeno tijelo novorođenčeta.

Tijelo su pronašli, kazao je Hasan Hodžić, glasnogovornik policijskog komesara Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanskog kantona, radnici lokalnog komunalnog poduzeća.

- -

– Oko 11,25 sati radnici bugojanskog komunalnog preduzeća javili su Policijskoj stanici Bugojno da su u kontejneru u Ulici Sultanahmedova pronašli tijelo novorođenčeta. Odmah po zaprimanju dojave službenici policije izašli su na uviđaj i istragu provode u saradnji s nadležnim Kantonalnim tužilaštvom u Travniku – rekao je Hodžić.

Sličan slučaj dogodio se u septembru 2021. godine kad je kod Vrbaskog mosta u Bugojnu također pronađeno tijelo novorođenčeta. Rezultati obdukcije pokazali su tad da je beba rođena živa te da je umrla od posljedice utapanja, a istražioci su slučaj vodili kao ubistvo.

Najnovije

Guterres: Svijet ne može sebi priuštiti da Liban postane nova Gaza

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Antonio Guterres izrazio je duboku zabrinutost zbog rastućih tenzija između Izraela i libanske grupe...