Radnik poginuo prilikom dizanja tereta na osmi sprat, uhapšen poslodavac

Preporučujemo

U nesreći koja se jučer dogodila na gradilištu u sarajevskom naselju Stup poginuo je 51-godišnji M. D. iz Zenice, saopćio je jutros MUP Kantona Sarajevo.

Kako je navedeno u zvaničnoj informaciji MUP-a KS, u 11.45 sati obaviještena je Policijska uprava Ilidža da je u ulici Barska došlo do povređivanja radnika prilikom dizanja tereta na osmi sprat.

- -

– Na mjestu događaja, ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo je konstatovao smrt 51-godišnjeg M. D. iz Zenice. Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, ovlašteni sudski vještaci zaštite na radu, građevinske i mašinske struke, kao i kantonalni inspektori rada i zaštite na radu – naveli su iz MUP-a KS.

Nakon obavljenog uviđaja, a zbog sumnje da je počinjeno teško krivično djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine u vezi s krivičnim djelom nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova, sinoć u 20.20 sati uhapšen je Š. H. (1966) iz Sarajeva, odgovorna osoba firme koja je izvođač radova.

Najnovije

Drama u Slavoniji: Pijan u automobilu imao bombu, policajci ga priveli

U Hrvatskoj se jučer odigrala prava drama. Muškarcu (38) u petak u 13:30 sati u automobilu su našli bombu....