Radončić: Posvetit ću se izgradnji tornjeva

Preporučujemo

Rezultat SBB-a je jako dobar, jer, ako vratimo film u zadnje tri godine vidimo da smo bili na prljavoj meti, od optužnica do paljenja automobila“, izjavio je večaras na konferenciji za medije lider SBB-a Fahrudin Radončić.

On je, prema nepotpunim rezultatima CIK-a na trećem mjestu za člana Predsjedništva BiH iz reda Bošnjaka, nakon Šefika Džaferovića iz SDA i Denisa Bećirovića iz SDP-a, javlja Patria.

„Mojoj porodici je veliko olakšanje da neću biti član Predsjedništva, jer ću se moći posvetiti Avazu i izgradnji tornjeva“, rekao je.

Lider SBB-a poručio je da očekuje reagiranje tužilaštva zbog neregularnosti tokom izbornog procesa, optužujući Centralnu izbornu komsiju da je narušila kredibilitet izbora u zemlji.

„Ako imate pet ili šest hiljada članova biračkih odbora, onda možete raditi bilo koju vrstu inženjeringa“, rekao je Radončić objašnjavajući razliku u glasovima između Džaferovića i njega.

„Neće proći mnogo vremena da se glasači pokaju jer su dali glas onima kojima su dali. Naravno, mislim na one koji su bili dio inženjeringa“, rekao je Radončić.

Najnovije

U BiH najviše zarađuju direktori, više od polovice radnika nezadovoljno svojim primanjima

U Bosni i Hercegovini direktori u prosjeku zarađuju 4.570 maraka mjesečno, gotovo 6,5 puta više od čistača koji su...