Rama: Albanija bi stala uz Kosovo ako dođe do upotrebe oružja

Preporučujemo

Albanski premijer Edi Rama izjavio je danas da bi Albanija stala u odbranu prištinskih institucija u slučaju da se iscrpe diplomatske opcije i upotrebi oružje i dodao da se moli da do takve situacije ne dođe.

– Ako do toga dođe, Albanija će definitivno stati uz Kosovo. Nema sumnje da je Albanija stajala, stoji i stajaće uz Kosovo u svakom slučaju, čak i ako, ne daj Bože, stvari dođu dotle da se više ne priča, već da se koristi oružje – rekao je Rama za televiziju ATV.

- -

On je istakao da je Albanija članica NATO-a, da ima poseban odnos sa Kosovom i da je svaki napad na Kosovo napad na Albaniju.

– Kosovo nije samo i ima strateške saveznike bez kojih ne bi moglo da postoji kao država. Iz tog razloga moramo razmišljati o važnosti kosovskih saveznika – dodao je Rama.

On je rekao da lideri u Prištini i Tirani treba da razmišljaju o budućnosti kako bi postali respektabilniji na međunarodnom planu.

Prema njegovim riječima, vanredna sjednica Vijeća sigurnosti UN o situaciji na Kosovu bio je korak unazad za Kosovo.

- -

– Nema smisla da se Kosovo zove tamo i ide tamo gdje ga neko smatra državom, a drugi ne. To je besmislica – rekao je Rama za albanski tv kanal.

Najnovije

Ruski diplomata: ‘Zapad preko Bošnjaka želi pokoriti Srbe u BiH’

Stalni predstavnik Rusije pri UN-u Vasilij Nebenzja komentirao je situaciju na Balkanu te je za posljednja dešavanja i tenzije...