Ramić reagovao na stav Ambasade Izraela: Nakon Holokausta zakletva “nikad niše” pagažena u BiH

Preporučujemo

Nastavljaju se reakcije nakon što je izraelska ambasada saopćila da podržava izmjene Izbornog zakona BiH koje su u skladu sa prijedlogom stranaka sa hrvatskim predznakom, gdje su poručili da je ključni princip bitan za BiH legitimno predstavljanje, a bez kojeg, prema njihovom mišljenju, nije provodiv ni održiv sistem konsocijacijske demokratije.

Dr. Emir Ramić, direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada (IGK) stava je da je nakon Holokausta zakletva “nikad više” pogažena u BiH.

  • Podržavanje dvojice negatora genocida i udruženog zločinačkog poduhvata, Dodika (milorada op.a) i Čovića (dragana op.a), nad Bošnjacima i Bosancima, genocida kojeg je utvrdio i osudio međunarodni sud pravde u Hagu, od strane izraelskog ambasadora u Tirani Noa Gal Gendler, zaduženog i za BiH je samo jedan od niza dokaza da je nakon Holokausta zakletva “Nikad Više” pagažena upravo u BiH – stava je Ramić.

Najnovije

SNSD-ovi kandidati treći put zaredom izgubili Banju Luku

  Kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata za pojedinačnu funkciju je, na upravo završenim Općim izborima, ponovo izgubio Banju Luku, nekadašnji "bastion"...