- Advertisement -

Raspisana potraga za Asmirom Murtovićem, bratom Adela Kabaša

Preporučujemo

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jutros je raspisalo potragu za Asmirom Murtovićem, bratom odbjeglog Adela Kabaša, zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Kenina Lukača sinoć sarajevskom naselju Pofalići.

U biltenu MUP-a Kantona Sarajevo navedeno je kako policija operativnim radom na terenu došla do saznanja da se u vezu s izvršenjem navedenog krivičnog djela mogu dovesti dvije NN osobe i osoba A.M. rođena 1987. godine iz Sarajeva, za kojim je raspisana potraga.Iz MUP-a KS podsjećaju da su jučer u 16:50 sati obaviještena dežurna služba Treće PU da je u ulici Ruđera Boškovića, područje općine Novo Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i u pomenutoj ulici zatekli beživotno tijelo muškarca K.L. rođen 1994. godine iz Sarajeva, čiju je smrt na licu mjesta konstatovao ljekar ekipe ZZHMP Kantona Sarajevo. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je rukovodio uviđajem obavljenim od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz angažman sudskog vještaka medicinske struke, navode iz MUP-a.

Kao što je već poznato, ova likvidacija je povezana s ubistvom Mehmeda Ramića na Pofalićima, koje se dogodilo prošlog mjeseca, a nakon kojeg je osumnjičeni ubica Adel Kabaš uspio pobjeći policiji te se krije, vjerovatno, van granica BiH. Adel Kabaš se nekada prezivao Murtović, ali je nakon vjenčanja uzeo prezime svoje supruge.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Uprkos skandalu koji je izazvao mail o ezanu Melank na listi za Skupštinu KS, gdje će Arnaut, Forto i Ćudić?

Miomirka Melank, zastupnica Naše stranke, koju je šira javnost upoznala prošle sedmice zbog spornog e-maila o ezanu, bit će...