Raste broj stradalih: U udaru tajfuna na Filipinima 12 mrtvih

Preporučujemo

Najmanje 12 osoba poginulo je na Filipinima u udaru tajfuna Mangkhut, potvrdili su zvaničnici, javlja Anadolu Agency (AA).

Navedeno je da je najviše smrtno stradalih na sjeveru gdje je pokrenut veliki broj klizišta. Među stradalim u Nueva Vizcayi je i dijete. Na tom području dvije osobe se vode kao nestale. Postoji zabrinutost da bi broj stradalih mogao biti povećan.

- -

Tajfun je u subotu zahvatio sjever Filipina, a pljuskovi i jaki vjetrovi su prekinuli snadbijevanje električnom energijom.

Iz Nacionalnog vijeća za smanjenje rizika i upravljanje kriznim situacijama (NDRRMC) ranije je saopćeno da su u pokretanju klizišta poginula dva uposlenika ureda za hitne situacije. Jedna djevojčica utopila se u rijeci Marikina.

Iz NDRRMC-a je navedeno i da je na području Cordillera pokrenuto više od 40 klizišta.

Tajfunom je pogođeno više od pet miliona ljudi, a više od 64.000 osoba evakuisano je na sigurno područje. Otkazan je i veliki broj letova na tom području. Na području grada Baguio nestalo je šest osoba.

Najnovije

Vladimir Orlić zvanično izabran za direktora BIA

Vlada Srbije je danas donijela rješenja o postavljenju Vladimira Orlića za direktora Bezbjednosno-informativne agencije Srbije. Saglasnost za njegovo imenovanje dao...