Razbijen lanac prostitucije u Zagrebu: Osim fudbalera, klijenti bili i menadžeri

Preporučujemo

Oliver Begović (40), prvooptuženi za organiziranje prostitucije u Zagrebu koji je uhapšen prošle sedmice zajedno s Irom P. (26), u svom kriminalnom dosijeu ima čak 13 krivičnh djela.

Istražni sudac suda u Zagrebu odredio im je jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, tačnije kako ne bi utjecali na 11 djevojaka iz različitih krajeva Hrvatske, koje su za njih pružale usluge prostitucije u tri zagrebačka stana, prenosi Jutarnji.

- -

Svojim uslugama masaže s “sretnim krajem” i drugom šarolikom seksi ponudom djevojke su Begoviću i njegovoj partnerici, prema sumnjama tužilaštva, priskrbile oko 360 hiljada kuna. Klijenti su bili bivši fudbaleri, mladi menadžeri i nekolicina taksista. Policija je svodnika i prostitutke u razgovorima s klijentima navodno snimala mjesecima.

Kroz tri unajmljena stana, od kojih je jedan bio u novozagrebačkom naselju Središće, a drugi u Folnegovićevom, prošlo je više od 800 klijenata koji su, ovisno o svojim željama i potrebama, tokom 300-tinjak vrućih susreta, plaćali turu od 200 pa sve do 800 kuna.

Najmlađa maserka imala je tek napunjenih 20 godina, a najstarija je bila dvostruko starija.

Najnovije

Miličević: Dodik je nekada SDS klevetao OHR-u, a danas kleveće opoziciju Vladimiru Putinu

Predsjednik SDS Milan Miličević komentarisao je sastanaka predsjednika RS-a Milorada Dodika sa ruskim liderom Vladimirom Putinom. "Dodik je prevazišao sam...