Razgovori SDP-a i Naše stranke: Zajedničko djelovanje građanskih opcija

Preporučujemo

Danas je u prostorijama KO SDPBiH Tuzla odrzan zajednički sastanak predstavnika Socijaldemokratske partije (SDP) i Naše stranke (NS) sa ciljem daljeg trasiranja zajedničkog djelovanja građanskih stranaka.

Razgovarali su predsjednici Kantonalnih odbora Enver Bijedić i Mirsad Čamdzic sa svojim saradnicima. Slični razgovori vode se između četiri građanske stranke (SDP, Demokratska fronta, NS i Tuzlanska alternativa) na potpuno ravnopravnim osnovama.

- -

Građanska opcija u Tuzlanskom kantonu danas predstavlja ključni politički korpus za društvene promjene u bosanskohercegovačkom društvu.

Svjesni značaja izbora 2018. godine koji će biti svojevrstan referndum o opstanku Bosne i Hercegovine ili daljem padu u ponor i sukobljavanja, odlučni smo uložiti maksimalne napore da za dobrobit građana zajednički nastupamo.

Dok se aktuelna vlast cijepa i dijeli oko ličnih interesa, mi trazimo rješenje u programskom jedinstvu, navodi se u saopćenju.

Najnovije

Uskoro raspuštanje Hrvatskog sabora: Parlamentarni izbori u aprilu ili maju

U Zagrebu je danas održana sjednica predsjedništva HDZ-a na kojoj je donijeta odluka da će Hrvatski sabor biti raspušten...