Razija Mujanović nakon uspjeha bh. košarkašica: Raduj se narode, mi igramo za vas!

preporučujemo

Tim-menadžer ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Razija Mujanović je bila presretna što su naše djevojke danas nadmašile uspjeh njene generacije s kraja 20. vijeka.

Mujanović je bila predvodnica naše reprezentacije na kraju 20. vijeka. Učestvovala je na Eurobasketu 1997. godine kada je BiH osvojila 12. mjesto, a nije bila članica 1999. godine kada je naša selekcija osvojila 10. mjesto.

Danas su naše košarkašice osigurale plasman među osam najboljih ekipa na Starom kontinentu i nadmašile uspjehe te generacije.

“Nikad nas nemojte otpisati! Ako vas zanima šta je košarka sa svim svojim elementima, onda mislim da je ova ekipa primjer za školske udžbenike. Bosna i Hercegovina je među 8 najboljih u Evropi! Čista emocija i košarka sa izvornim postavkama. Niko nema srce kao mi. Raduj se narode, mi igramo za vas!”, poručila je Mujanović.

Podsjetimo, naša reprezentacija je danas savladala Hrvatsku rezultatom 80:69 i izborila četvrtfinale Eurobasketa.
Protivnik našoj selekciji u srijedu bit će evropske viceprvakinje Francuskinje.

Najnovije

Tviteraši pozvali Čovića da čestita Veležu, a zatim ga ošišali

Nakon sinoćnje historijske pobjede Veleža u utakmici protiv grčkog AEK-a, na društvenim mrežama zavladalo je totalno ludilo.  Na društvenoj mreži...