Razvili biznis u Kreševu: Fosilne ostatke slonova i dinosaurusa preprodaju za 1.500 KM

preporučujemo

Granična policija je na graničnom prijelazu Stara Gradiška u automobilu slovenskih registracijskih tablica prije dvije sedmice pronašla fosile stare oko 15 miliona godina.

Slovenski državljanin (46) fosile je pokušao prokrijumčariti u kutijama za cipele. Neki stručnjaci već su potvrdili kako je krijumčar, u slučaju uspjeha, mogao preprodajom tih fosila zaraditi i više od stotinu hiljada eura. Nakon svega, mještani se pitaju hoće li vlasnik Rudnika, tačnije Vlada Federacije BiH, konačno reagirati i istražiti cijeli ovaj slučaj.

Ovoga nema nigdje, samo kod nas u Bosni i Hercegovini, kazuju u nevjerici mještani Skopaljske Gračanice nakon što se njihovo malo mjesto na pola puta između Bugojna i Uskoplja našlo na naslovnicama regionalnih izdanja novina, a zbog slučaja krijumčarenja fosilnih ostataka praslonova, vodozemaca i dinosaurusa. Ljudi se s pravom pitaju hoće li nakon ovog skandala neviđenih razmjera vlasti konačno reagirati jer ono što se dogodilo nije od jučer, piše Večernji list BiH.

Najnovije

Tuzla: Kreativni roditelji djeci iz mahale napravili ‘motoričko tlo’, više skakutanja i igre, a manje tipkanja i igrica

Djeca danas svoje vrijeme rado provode kod kuće za računarima, na tabletima i pametnim telefonima ukoliko im ne ponudite...