- Advertisement -

Reakcije iz Srebrenice na Greifovo pokajanje: Znamo ko te platio, nije napravljena slučajna greška

Preporučujemo

Izjava izraelskog profesora historije Gideona Greifa o tome kako planira revidirati kontroverzni izvještaj RS-a o genocidu u Srebrenici pokrenula je lavinu reakcija, a stigle su i prve dvije iz Srebrenice.

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić oglasio se postavivši dvije fotografije na svoj zvanični Twitter profil. Jedna prikazuje Greifa s Lukom Babićem, a druga prikazuje Babića kako s pištoljem pozira ispod velike zastave.

– Ako se ne varam ovo je Gideon Greif s Lukom Babićem, paravojnim igumenom pravoslavnog manastira Karno kod Srebrenice, središte ruskog i srpskog krajnje desničarskog utjecaja u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Je li sada trebam reći da gospodin Greif može korigovati svoje ‘ispravke’? – napisao je Suljagić.

Reakciju je napisao i bivši načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković, koji je Greifu poručio kako nema potrebe da ispravlja izvještaj.

– Znamo mi broj žrtava, znamo i ko te platio, znamo i za koga i zašto si to radio… Napisati da je broj žrtava manji za 5 hiljada – nije slučajna greška – poručio je Duraković.

Pročitajte:  Ćamil Duraković: Ja nisam stranački uhljeb
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Pogledajte kako je Konaković u delirijumu napadao SDP i SBB za izdaju države i crtanje podjela na maramicama u Beogradu (VIDEO)

Jučer je službeno priopćeno da će Denis Bećirović biti kandidat sedam stranaka za poziciju člana Predsjedništva BiH. Iza Bećirevićeve...