Reisu-l-ulema organizovao iftar za privrednike

Preporučujemo

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović organizovao iftar za privrednike kojem su prisustvovali i predsjedavajući Vijeća ministar BiH Denis Zvizdić i premijer Vlade FBiH Fadil Novalić.

„Islamska zajednica je ponosna da vas ima za prijatelje i ponosni smo na to što doprinosite boljitku kako naše Zajednice tako i društva u cjelini“, kazao je reisu-l-ulema Kavazović istaknuvši zajedničku opredijeljenost za izgradnju boljeg i mirnije ambijenta u našoj domovini kroz saradnju i međusobno poštovanje.

- -

„Misija Islamske zajednica je kao što i sami znate, a tako je bilo i u prošlosti, sada je a ako Bog da biće tako i u budućnosti, jeste da ljude pozivamo ka dobru a koliko god je moguće da suzbijamo ono što je loše u našem društvu“, dodao je reisu-l-ulema Kavazović dodavši da se bez obzira na brojne prepreke od misije ne smije odustati.

U svom obraćanju prisutnima Reisu-l-ulema se osvrnuo i na izazove sa kojima su susreće naše društvo a i država: „Koliko god je moguće dajmo šansu mladim ljudima, onima koji tek završavaju fakultete, koji stasavaju, jer sa danas suočavamo sa strahom od napuštanja ovih prostora i odlaska ljudi iz naše domovine“, istaknuo je reisu-l-ulema Kavazović osvrnuvši se i na migrantsku krizu s kojom se odnedavno suočava i naše društvo: „Nadam se da ćemo uspjeti ako Bog da odgovoriti i tom zadatku i čini mi se da je izvjesnije da će ovo pitanje biti riješeno. Većina ovih nesretnika koji su došli u Bosnu i Hercegovinu i koji će vjerovatno i u narednom periodu dolaziti su muslimani i dolaze iz krajeva koji su nažalost pogođeni ratom“, zaključio je Kavazović uputivši još jednom apel da im se pomogne koliko mogućnosti dozvoljavaju.

Najnovije

Izdate preporuke poslodavcima: Savjetuje se prekid rada na otvorenom između 12 i 17 sati

Uz toplotni val koji je zahvatio Bosnu i Hercegovinu, bilježi se značajan porast intervencija. Građanima je savjetovano da izbjegavaju aktivnosti...