Rijaset Islamske zajednice u BiH svečano otvara novo sjedište

Preporučujemo

Uz prisustvo brojnih zvanica biće upriličeno svečano otvaranje Upravne zgrade Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Otvaranje Upravne zgrade Rijaseta bit će upriličeno u okviru 10. jubilarne manifestacije “Dani vakufa” u BiH” koju organizuje Vakufska direkcija Islamske zajednice u BiH.

Izgradnja upravne zgrade Rijaseta Islamske zajednice u BiH je počela u februaru 2009. godine, a odluka o izgradnji trajnog sjedišta Islamske zajednice u BiH u sarajevskom naselju Kovači je donesena 26. juna 2007. godine.

Kamen-temeljac za novu zgradu položen je u septembru 2008. godine, a predviđeni rok za završetak radova bio je kraj 2011. godine.

Zbog nedostatka sredstava radovi su bili obustavljeni od 2010. do 2018. godine.

Direktor Vakufske direkcije Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Senaid Zajimović u razgovoru za Anadolu Agency (AA) govorio je o značaju jednog ovakvog objekta, ideji, gradnji ali i problemima sa kojima su se suočili tokom njegove gradnje.

“S obzirom na to da Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini više od 100 godina nema svog vlastitog sjedišta, 2007. godine grupa entuzijasta predvođena tadašnjim reisu-l-ulemom Mustafom ef. Cerićem i grupom privrednika iz BiH, iznijela je ideju o potrebi izgradnje sjedišta ili Upravne zgrade Rijaseta Islamske zajednice u BiH”, izjavio je Zajimović.

Najnovije

Danas počinje prodaja ulaznica za 28. SFF

Danas u 10 sati u Glavnom Box Officeu (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24) počinje prodaja ulaznica za filmove...