Rijaset IZ BiH imenovao članove Upravnih odbora

Preporučujemo

Danas je pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića održana sjednica Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Na sjednici Rijaset je donio odluku o imenovanju dr. Senaida Zajimovića za člana Upravnog odbora Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu umjesto dosadašnjeg člana prof. dr. Nusreta Isanovića. Rijaset je također imenovao i hfz. dr. Munira Mujića za predsjednika Školskog odbor Gazi Husrev-begove medrese te dr. Mirzu Sarajkića za  predsjednika Školskog odbora Prve bošnjačke gimnazije, javila je MINA.

- -

Imenovan je dr. Sead Seljubac za predsjednika Upravnog odbora Instituta za društvena i religijska istraživanja u Tuzli dok su za članove ovog odbora imenovani dr. Enver Zerem, mr. Ahmed Hatunić, Muhamed Jusić te mr. Dženan Rahmanović.

Rijaset je dao saglasnost za imenovanje dr. Senada Ćemana na mjesto direktora Centra za dijalog – Vesatijja te Enesa Ljubijankića na mjesto direktora Medrese „Džemaluddin ef. Čaušević“ u Cazinu.

(Index.ba)

Najnovije

Poznato kada će Barbarez biti predstavljen kao novi selektor

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine dobija novog selektora, a mjesto šefa stručnog štaba nacionalnog tima preuzet će legendarni Sergej...