Rijetki bijeli tigar ubio čovjeka u zoološkom vrtu u Japanu

Preporučujemo

Rijetki bijeli tigar ubio čovjeka u zoološkom vrtu u Japanu

Rijetki bijeli tigar ubio je čuvara zoološkog vrta u svom kavezu u Japanu. Međutim, obitelj čuvara apelirala je da se tigra ostavi na životu.

- -

Smrtonosni napad dogodio se jučer navečer u Zoološkom parku Hirakawa u gradu Kagoshima. Akira Fursho (40) pronađen je s ranom na vratu u kavezu, a proglašen je mrtvim nedugo nakon što je prevezen u bolnicu.

Smatra se da je čuvar otišao očistiti tigrov kavez, no uobičajena praksa je da se tigra u to vrijeme premjesti u odvojeno područje prije ulaska čuvara. Policija sada istražuje kako se zoo skrbi za svoja četiri bijela tigra.

Tigar Riku je uspavan strelicom sa sedativom. Iako se u ovakvim slučajevima životinju obično usmrti, iz zoološkog vrta su priopćili da to ovog puta neće biti slučaj.

-Planiramo zadržati Rikua, a ne ubiti ga, jer nas je ožalošćena obitelj zamolila da tako postupimo – rekao je dužnosnik zooa Takuro Nagasako, prenosi AFP.

- -

Bijeli tigar danas živi samo u zatočeništvu

Prošle godine bijeli tigar je ubio i britanskog čuvara u kavezu u Cambridgeshireu, dok je čuvar u ruskom Kalinjingradu uspio preživjeti napad primjerka ove rijetke podvrste bengalskog tigra.

Bijeli tigar danas živi isključivo u zatočeništvu, gdje se međusobno pare kako bi se očuvali njihovi geni koji rezultiraju specifičnim bijelim krznom, za razliku od uobičajenog narančastog. Međutim, vjerojatno zbog parenja genetski srodnih jedinki, bijeli tigrovi imaju niz zdravstvenih problema poput teškoća s vidom i tjelesnih deformacija.

Posljednji poznati bijeli tigar koji je živio u divljini ubijen je 1958. u Indiji.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...