Rimac Nevera imala prvi sudar, stigla bila i policija

Preporučujemo

Na Tik Tok stranici Mahdiyar Saberi-Superscars osvanuo je video sudara motocikla koji leži razbijen na asfaltu i oštećenog prvog električnog hrvatskog superautomobila – Rimac Nevere.

Motorista se, prema svemu sudeći, zabio u stražnji kraj Rimac Nevere. S obzirom na to da video nije do sad viđen, čini se da se sudar dogodio nedavno.

 

Upravo je završio i poznati veliki Car week u kalifornijskom Montereyu, te se po nedavnim objavama na društvenim mrežama Rimac Automobila može zaključiti kako su trenutno odmara u Kaliforniji.

06.08.22. 14:14Mate Rimac ljutito odgovorio kritičarima: “Smeća jedna lešinarska”
U opisu snimka se navodi kako se saobraćajna nesreća motocikla i Nevere koja košta 2 miliona eura (oko 4 miliona KM), dogodila u Santa Monici na dijelu poznate ceste uz ocean – Pacific Coast Highway.

Čini se da šteta straga na Neveri s američkim registracijama nije velika, dok je motocikl ipak prošao nešto lošije po pitanju štete.

Kako se može vidjeti u videu u trenutku nesreće u kabini Nevere su bili ljudi iz Rimac Automobila, a u videu stoji ikako niko u ovom sudaru nije povrijeđen, prenosi Jutarnji list.

Najnovije

SNSD-ovi kandidati treći put zaredom izgubili Banju Luku

  Kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata za pojedinačnu funkciju je, na upravo završenim Općim izborima, ponovo izgubio Banju Luku, nekadašnji "bastion"...