RK Novi Pazar se žali EHF-u i IHF-u zbog vrijeđanja na nacionalnoj i vjerskoj osnovi

preporučujemo

Rukometni klub Novi Pazar najavio je da će se obratiti Evropskoj rukometnoj federaciji (EHF) zbog rasističkih uvreda na utakmici protiv Crvene zvezde u Beogradu.

Pazarci su prošle sedmice donijelu odluku o istupanju iz elitnog razreda srbijanskog rukometa i to nakon fašističkog ispada navijača beogradskog tima, koji su između ostalog, skandirali i ime osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

– Gospodina Michaela Wiederera upoznat ćemo sa odlukom Upravnog odbora Rukometnog kluba Novi Pazar o istupanju iz Arkus lige.

Uz obrazloženje i obiman dokazni materijal u kojem će biti cjelokupna dokumentacija. U prilog tome ćemo poslati video materijal titlovan na engleskom jeziku. Isti materijal preveden na engleski jezik poslat ćemo i Međunarodnoj rukometnoj federaciji (IHF) i njenom predsjedniku gospodinu Hasanu Mustafi – objavili su iz RK Novi Pazar.

Podsjetimo, utakmica je odigrana 3. oktobra u Beogradu. Gosti iz Novog Pazara su vrijeđani na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, zbog čega su odlučili istupiti iz Prve lige Srbije.

Istovremeno, beogradski tim je kažnjen simbolično sa manje od 500 KM (30.000 dinara) “zbog propusta u organizaciji”, odnosno ubacivanja papirića u teren.

Najnovije

Skupština KS: Klub SDA traži ostavku dr. Benjamina Bejtovića

Na današnjem nastavku sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, zastupnici raspravljaju o Informaciji Ministarstva zdravstva KS o smrti djevojčice Džene Gadžun...