Rok ističe danas: Ne odlučuje samo FK Sarajevo gdje će igrati treće kolo kvalifikacija Evropa lige

Preporučujemo

Rok za određivanje i prijavu domaće utakmice Fudbalskog kluba Sarajevo u trećem kolu kvalifikacija Evropa lige ističe danas, odlučila je Evropska fudbalska asocijacija (UEFA).

U dopisu poslanom na adresu FK Sarajevo navedeno je da mogu promijeniti domaćinstvo utakmice, odnosno da Rosenborg ili BATE Borisov, umjesto na zeničkom Bilinom polju, mogu ugostiti na Grbavici, ali pod određenim uslovima. Istaknuto i da stadion na kojem će igrati UEFA-i moraju prijaviti do danas, 29. jula.

- -

Naime, iz UEFA-e su u pismu čelnicima Sarajeva naglasili da o promjeni domaćinstva utakmice ne mogu odlučivati sami, saznaje Anadolu Agency.

Da bi eventualno utakmicu zakazali na Grbavici moraju u pisanoj formi UEFA-i dostaviti saglasnosti Rosenborga, BATE Borisova i Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

Iz FK Željezničar istakli su da su spremni iznajmiti stadion gradskom rivalu uz finansijsku naknadu, ali, takođe, i uz određene ustupke. Na južnoj tribini gdje se tradicionalno nalaze najvatreniji navijači Željezničara ne mogu biti simpatizeri Sarajeva, odnosno ”ona može biti korištena isključivo za gostujuće navijače”, insistiraju iz Željezničara. Traže i bankovnu garanciju FK Sarajevo kako bi pokrili eventualne štete na stadionu Grbavica tokom odigravanja utakmice.

Prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija Evropa lige fudbaleri Sarajeva odigrat će 8. avgusta u BiH. Revanš meč imat će sedam dana kasnije gostujući u Norveškoj Rosenborgu ili Bjelorusiji kod BATE-a, u zavisnosti ko izgubi u drugom kolu kvalifikacija Lige prvaka. U prvoj utakmici BATE je kod kuće slavio sa 2:1.

- -

Sarajevo domaće utakmice od trećeg kola kvalifikacija Evropa lige ne može igrati na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase – Koševo, jer stadion kojeg ”bordo” klub decenijama renta od Općine Centar ne ispunjava UEFA kriterije iz treće kategorije.

Najnovije

Stoltenberg: NATO će preuzeti veću ulogu u koordinaciji vojne pomoći Kijevu

NATO će preuzeti veću ulogu u koordinaciji opskrbe Ukrajine oružjem, saopćio je danas Savez, preuzimajući dužnost od SAD-a u...