Roma želi raskinuti ugovor sa Džekom

preporučujemo

Italijanski sportski list “Corriere dello Sport” objavio je informaciju da je rukovodstvo Rome odlučilo da na kraju sezone raskine saradnju sa našim asom Edinom Džekom, koji je pod ugovorom do 30. juna 2022. godine.

Navodno, sportski direktor Rimljana Tiago Pinto već je u potrazi za novim napadačem koji će zajedno sa Mayoralom naredne sezone predvoditi napad Rome. Prvi na listi želja je napadač Torina Belotti – 27, koji je, kako navodi pomenuti italijanski list, spreman za novi korak u karijeri.

No, Roma prvo treba sa Džekom dogovoriti raskid saradnje, koji u zadnjoj godini ugovorne obaveze ima primanja od 7,5 miliona eura.

Naš as je od 2015. godine član kluba iz Rima, gdje je odigrao 251 utakmicu i postigao 116 golova, te tako postao treći strijelac Rome svih vremena. Prvoplasirani je Francesco Totti sa 307 golova, a drugoplasirani i Roberto Pruzz sa 138.

Najnovije

U pet dana u Indiji se koronavirusom zarazilo 1,57 miliona ljudi

Indija je izvijestila o još jednom rekordnom dnevnom porastu slučajeva koronavirusa, s ukupno novih 1.57 miliona zaraženih od ponedjeljka,...