Ronaldo: S Juventusom želim osvojiti Ligu prvaka i iznova pisati historiju

Preporučujemo

Portugalski fudbalski as Cristiano Ronaldo izjavio je kako je lako donio odluku o prelasku iz Real Madrida u Juventus i kako s italijanskom ekipom želi ispisati novu historiju i osvojiti Ligu prvaka.

Ronaldo je za sportski portal “DAZN” izjavio kako svi pojedinci u Juventusu rade na zajedničkom cilju i kako će pehar Lige prvaka donijeti u Torino ove ili naredne godine.

“Juventus je jedan od najrenomiranijih klubova na svijetu i to svi znaju. Marljivo radimo i veoma sam sretan u novoj sredini”, kazao je 33-godišnji Ronaldo koji je pred početak sezone stigao u Juventus nakon što je u dresu Real Madrida bio četverostruki osvajač Lige prvaka i nagrade za najboljeg fudbalera u Evropi, prenosi Anadolija.

Ronaldo je kazao kako je u Real Madridu osvojio sve što se moglo osvojiti i kako tamo i dalje ima mnogo prijatelja koje smatra vlastitom porodicom.

“Juventus je pokazao da me iskreno želi u svojim redovima. Dao mi je priliku i sretan sam. U ovom klubu želim iznova pisati historiju”, poručio je jedan od najboljih fudbalera današnjice Ronaldo.

Najnovije

Lana Pudar se danas bori za prvu medalju na Evropskom prvenstvu za seniore

Lana Pudar, najbolja bosanskohercegovačka plivačica, danas će se boriti za medalju na Evropskom prvenstvu u Rimu u disciplini 100...