Rooney postigao načelni dogovor o prelasku u DC United

Preporučujemo

Wayne Rooney (32), fudbaler Evertona postigao je načelni dogovor o prelasku u DC United, tim koji se takmiči u američkoj MLS Ligi. Transfer koji bi trebao biti realizovan ovog ljeta, prema navodima britanskih medija, vrijedan je 12,5 miliona funti (oko 14 miliona eura), prenosi Anadolu Agency (AA).

Rooneyjevi zastupnici su u Sjedinjenim Američkim Državama gdje pregovaraju o uslovima za igrača, a napadač Evertona je ranije potvrdio da je spreman napustiti Englesku. No, mediji naglašavaju da još uvijek nije ništa potpisano, a da bi Rooney mogao ostati ukoliko ode menadžer Sam Allardaycea, kod kojeg se nije previše naigrao.

- -

Takve navode Allardayce je nedavno demantovao, rekavši da bi trebalo da se desi nešto ogromno, pa da Rooney napusti Everton.

“Od prvog dana nisam imao problema sa Rooneyjem, ali saga o Wayneu Rooneyju se nastavlja, zar ne“, kazao je Allardayce.

Rooney se iz Manchester Uniteda u Everton vratio u ljeto 2017. godine potpisavši dvogodišnji ugovor. Ove sezone odigrao je 40 takmičarskih utakmica i postigao 11 golova. Prethodno je na Old Traffordu proveo 13 sezona i sa 253 gola postao najbolji strijelac u istoriji Manchester Uniteda. U dresu reprezentacije Engleske, od koje se oprostio u augustu prošle godine, nastupio je 119 puta i postigao 53 gola.

Najnovije

Otvara se rudnik u Varešu, najveća investicija u BiH

Danas će u Varešu biti održana ceremonija svečanog otvaranja rudnika Rupice u Tisovcima, kompanije Adriatic Metals BiH. Ova investicija predstavlja...