- Advertisement -

RS izgubila arbitražu: Slovencima dužni 90 miliona KM

Preporučujemo

Okončana je posebna sjednica Vlade Republike Srpske na kojoj je razumatrana Informacija o aktivnostima vezano za projekte HES Vrbas i MHE Bočac 2 na rijeci Vrbas i u vezi odluke Međunarodnog centra za rješavanje investicionih sporova u arbitražnom sporu ARB/16/36 u predmetu “Vijadukt”.

Prema epilogu arbitraže Republika Srpska obavezana je da slovenačkoj firmi isplati 90 miliona maraka odštete i 10 miliona maraka troškova postupka. Ipak, pravni zastupnik slovenačke firme, Predrag Baroš, kaže kako je zapravo tužena strana u sporu Bosna i Hercegovina.

Vlada RS se nakon posebne sjednice kojoj su prisustvovali i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik oglasila tek šturim saoštenjem.

“Vlada je zadužila sve nadležne institucije i advokatski tim da iskoriste sve raspoložive pravne mehanizme, s ciljem davanja adekvatnog odgovora na presudu u arbitražnom sporu ARB/16/36, u predmetu „Vijadukt“ i zaštite interesa Republike Srpske”, navedeno je.

( N1)

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Na Žuču održano prvo međunarodno takmičenje u praktičnom streljaštvu

Prvo međunarodno takmičenje u praktičnom streljaštvu održano je proteklog vikenda na novom sportskom strelištu Žuč, koje se nalazi općini...